Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

 

Nieuwsbrief van vrijdag 15 februari 2019

 

Beste ouders/ verzorgers,

 

“DOE FF GEZOND SCHOOL” EN TRAKTATIEBELEID

In alle groepen is het al heel gewoon dat we voor de ochtendpauze van maandag en dinsdag fruit meenemen en water drinken uit de bidon die elke dag schoon en gevuld weer in de klas staat.

Na het buitenspelen pakken de leerlingen automatisch hun drinkbeker om hun dorst te lessen. Daar zijn wij als team dus heel tevreden over!

Wij willen nog wel even het traktatiebeleid onder uw aandacht brengen:

De laatste tijd worden de traktaties weer steeds een beetje groter en daar kunnen wij als “Doe ff Gezond School” helaas niet achter staan.

Als uw kind jarig is, trakteert het 1 “ding”. Dat kan zijn: 1 stuk snoep of 1 zakje chips of 1 prikker met kaas/worst/fruit. Het is niet de bedoeling dat uw kind 1 zakje snoep met allerlei verschillende snoepjes trakteert. Op internet staan veel leuke ideeën voor kleine, gezonde traktaties.

 

COMMUNICATIE

Als team van de Don Boscoschool doen wij elke dag ons best om de communicatie tussen school en ouders zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat doen wij d.m.v. het voeren van gesprekken, het meegeven van brieven of het versturen van berichten naar de ouders.

Wij kunnen het ons voorstellen dat ook u weleens een vraag/mededeling heeft aan de leerkracht van uw kind. Wij willen u vragen daar niet mee te blijven lopen, maar dit te bespreken met de leerkracht die het betreft. Als we dit zo transparant mogelijk houden, blijft de communicatie helder en dat is voor alle partijen prettig.

 

PROJECT “KUNST” VAN DE GROEPEN 1 EN 2

Donderdag 7 februari  was de afsluiting van het thema ‘Kunst’ bij de kleuters. Ouders mochten een kijkje komen nemen in de klassen, die omgetoverd waren in musea. Wat hingen er mooie kunstwerken! De leerlingen konden aan de bezoekers vertellen wat ze hadden geleerd en welke kunstwerken ze hadden gemaakt. Op de Facebookpagina van KBS Don Bosco kunt u heel veel foto’s van deze afsluiting bekijken.

BALLEN

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik u dat de kinderen van onze school enorm hun best hebben gedaan om stickers van kiwi’s op een poster te plakken, om daarmee ballen te kunnen sparen.

De ballen zijn inmiddels op school gearriveerd en er wordt volop mee gespeeld!

 

SCHOOLSPORT

Regelmatig worden er vanuit de gemeente Dordrecht sporttoernooien georganiseerd, waar de leerlingen van onze school zich voor op kunnen geven. Denk aan schoolvoetbal, basketbal en bijvoorbeeld judo. Wij willen u en de kinderen er op wijzen dat de leerlingen die zich daarvoor opgeven, ook echt verwacht worden op de juiste tijd en de juiste locatie.

 

 

 

BELANGRIJKE DATA:

Dinsdag 19 februari:                                                VVE thuis op school, 13.30 – 14.30 uur

Vrijdag 22 februari:                                                  Viering Carnaval

Maandag 25 feb. t/m zondag 3 maart:                    Voorjaarsvakantie

Ma. 4 t/m vrijdag 8 maart:                                       Hoofdluiscontrole

Donderdag 21 maart:                                                          Studiedag, de leerlingen van groep 1 t/m 8 zijn vrij

Vrijdag 22 maart:                                                     Uitgifte volgende nieuwsbrief

Donderdag 28 maart:                                               2e rapport voor groep 3 t/m 8

 

 

Vriendelijke groet, mede namens het team, Astrid Mijnders